800 g carne porc
3-4 linguri ulei
1 ceapa
2-3 catei usturoi
150 ml vin alb dulce sau demidulce
1 ardei gras
1 ardei iute sau boia de ardei iute
2-3 rosii
sare
piper
cimbru
carnea se taie felii, se condimenteaza si se prajeste in ulei incins
in uleiul ramas, se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt
in acest timp se spala rosiile, se curata de coaja si se toaca marunt sau se dau pe razatoare
se adauga peste sos si se lasa sa dea doar in cateva clocote.
in loc de rosii a folosit conserva de rosii cubulete - pentru pizza - de la kaufland ;)
se potriveste la gust de sare, piper si cimbru
se serveste calda cu garnitura de orez fiert sau cous-cousam pus friptura intr-un vas termorezistent, am pus soul peste si am pus vasul in cuptorul incins la 180 grade, pana cand o aroma placuta mi-a "inundat" bucataria....
asta nu mai este friptura ci tocana in toata regula
RăspundețiȘtergere