1 ceapa
2 catei de usturoi
150 g ciuperci mici proaspete
1 lingura faina
100 ml vin rosu
zeama de lamaie
200 ml apa
sare
piper
se curata ceapa si se taie julien
se curata usturoiul si se zdrobeste
se curata ciupercile si se taie cubulete
ceapa, usturoiul si ciupercile se pun la calit timp de 5 - 10 minute
se amesteca faina cu vinul si zeama de lamaie
se toarna sosul in tigaie
se adauga apa, sare si piper
se da in cateva clocote
varianta 2
500 g ciuperci
50 g unt
1 lingura faina
1 cana supa/apa
3 linguri vin alb
1 lamaie
sare
piper
patrunjel
ciupercile se calesc in unt
se adauga 1/2 din cantitatea de apa si se lasa la fiert
separat se rumeneste faina in 2 linguri de ulei si cand devine aurie se stinge cu restul de apa
se adauga acest sos peste ciuperci impreuna cu vinul, sare si piperul
se lasa la fiert 10 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu