am primit acest premiu de la lili. multumesc lili ca te-ai gandit la mine si mi-ai daruit acest premiu.
il dau si eu mai departe
bucataria turceasca
casa mea - muj dum
clipe dulci si parfumate
gabriela's blog
happy blogging
livia's kitchen
si tuturor celor care imi urmaresc blogul.
prajitura "regina maria"
blat pandispan din 6 oua + 6 linguri zahar + 6 linguri faina
crema
4 galbenusuri
300 g zahar pudra
100 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
se fierb toate pe baie de abur pana se obtine o compozitie ca smantana
cand s-a racit, se pune compozitia peste un pachet de margarina frecat bine
bezea
4 albusuri
240 g zahar
2 picaturi otet
1 farfurie adanca cu nuca macinata
se bat albusurile bine, se adauga zaharul, otetul si nuca
ansamblare
blat / crema / bezea / crema / nuca macinata (cum eu nu sunt fan nuca, am renuntat la ultimul strat de crema si nuca)
crema
4 galbenusuri
300 g zahar pudra
100 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
se fierb toate pe baie de abur pana se obtine o compozitie ca smantana
cand s-a racit, se pune compozitia peste un pachet de margarina frecat bine
bezea
4 albusuri
240 g zahar
2 picaturi otet
1 farfurie adanca cu nuca macinata
se bat albusurile bine, se adauga zaharul, otetul si nuca
ansamblare
blat / crema / bezea / crema / nuca macinata (cum eu nu sunt fan nuca, am renuntat la ultimul strat de crema si nuca)
meniu Paste 2011
oua rosii
drob
salata boeuf
ciorba de miel
friptura de miel la cuptor
cartofi aromati
cozonac
pasca
tort "cuib de gaini"
eclere
prajitura "regina maria"
drob
salata boeuf
ciorba de miel
friptura de miel la cuptor
cartofi aromati
cozonac
pasca
tort "cuib de gaini"
eclere
prajitura "regina maria"
HRISTOS A INVIAT!
In zi de sarbatoare
Cand clopotele bat
Lumanari aprinse cu sufletul curat
Sa spunem impreuna
HRISTOS A INVIAT!
oua rosii - metoda "hartie creponata"
se spala bine ouale
se pun la fiert
se scot pe servetele de bucatarie sa se usuce
se taie hartie creponata de diverse culori in fasii
intr-un vas se pune otet de 9 grade
se ia cate o fasie de hartie si se inmoaie in otet, apoi se stoarce si se infasoara oul cu ea
se pun cat mai multe fasii, pentru o colorare cat mai frumoasa
cand s-au terminat ouale, se lasa cam 1-2 minute, apoi se scot din acest "ambalaj"
se dau cu ulei pentru luciu si se sterg cu un servatele pentru a lua surplusul de ulei
amandina
blat
6 oua + 3 albusuri
30 ml apa rece
200 g zahar
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
se freaca galbenusurile cu uleiul
albusurile se bat spuma cu zaharul si apa
se amesteca apoi galbenusurile cu albusurile, se adauga cacao si faina
se coace in tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina la foc potrivit
sirop
400 ml apa
200 g zahar
2 plicuri capuccino
se clocotesc de 2-3 ori, apoi se raceste
in siropul rece se pune esenta de rom dupa gust
blatul rece se insiropeaza cu siropul rece
crema
3 galbenusuri
150 g zahar farin
1 pachet rama cub
2 linguri cacao
se freaca bine pana se omogenizeaza si se face spumoasa
crema se intinde peste blatul insiropat (se pot pune si stafide in crema)
deasupra, se pune glazura de ciocolata sau o ciocolata cu lapte topita
NOTA: cele 3 albusuri care ramn de la crema se pun la blat
6 oua + 3 albusuri
30 ml apa rece
200 g zahar
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
se freaca galbenusurile cu uleiul
se amesteca apoi galbenusurile cu albusurile, se adauga cacao si faina
se coace in tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina la foc potrivit
sirop
400 ml apa
200 g zahar
2 plicuri capuccino
se clocotesc de 2-3 ori, apoi se raceste
in siropul rece se pune esenta de rom dupa gust
blatul rece se insiropeaza cu siropul rece
crema
3 galbenusuri
150 g zahar farin
1 pachet rama cub
2 linguri cacao
se freaca bine pana se omogenizeaza si se face spumoasa
crema se intinde peste blatul insiropat (se pot pune si stafide in crema)
deasupra, se pune glazura de ciocolata sau o ciocolata cu lapte topita
zi si noapte
12 linguri ulei
14 linguri zahar
14 linguri apa
18 linguri faina
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
2-3 linguri cacao
1 cana nuca macinata
se freaca uleiul cu zaharul
se adauga apa, faina, praful de copt si esenta de vanilie
se adauga nuca
tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina
se toarna jumatate din compozitie
restul compozitiei se amesteca cu cacao si se pune in tava
se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea
cand este coapta se pudreaza cu zahar
14 linguri zahar
14 linguri apa
18 linguri faina
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
2-3 linguri cacao
1 cana nuca macinata
se freaca uleiul cu zaharul
se adauga apa, faina, praful de copt si esenta de vanilie
se adauga nuca
tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina
se toarna jumatate din compozitie
restul compozitiei se amesteca cu cacao si se pune in tava
se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea
cand este coapta se pudreaza cu zahar
negresa de post
1 cana zahar
1 cana apa
1/2 cana ulei
4-5 linguri gem / dulceata
3 linguri cacao
1 praf de copt
2 cani faina
stafide
esenta de rom
se amesteca toate ingredientele si se pun in tava unsa cu ulei, apoi se coc la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea
1 cana apa
1/2 cana ulei
4-5 linguri gem / dulceata
3 linguri cacao
1 praf de copt
2 cani faina
stafide
esenta de rom
se amesteca toate ingredientele si se pun in tava unsa cu ulei, apoi se coc la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea
Abonați-vă la:
Postări (Atom)