Pagini

friptura de porc la tigaie



800 g carne porc
3-4 linguri ulei
1 ceapa
2-3 catei usturoi
150 ml vin alb dulce sau demidulce
1 ardei gras
1 ardei iute sau boia de ardei iute
2-3 rosii
sare
piper
cimbru

carnea se taie felii, se condimenteaza si se prajeste in ulei incins





se scot din tigaie fara sa se intepe cu furculita si se pun intr-un castron cu capac
in uleiul ramas, se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt


se sting cu vin indoit cu apa si se lasa sa fiarba innabusit, la foc mic, 10-15 minute


in sosul de vin se pun feliile de carne (eu nu am pus carnea in sosul de vin din lipsa de spatiu ;)), se adauga ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul iute (boia) si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
in acest timp se spala rosiile, se curata de coaja si se toaca marunt sau se dau pe razatoare
se adauga peste sos si se lasa sa dea doar in cateva clocote.


in loc de rosii a folosit conserva de rosii cubulete - pentru pizza - de la kaufland ;)


se potriveste la gust de sare, piper si cimbru
se serveste calda cu garnitura de orez fiert sau cous-cous

am pus friptura intr-un vas termorezistent, am pus soul peste si am pus vasul in cuptorul incins la 180 grade, pana cand o aroma placuta mi-a "inundat" bucataria....




Un comentariu: