placinta cu mere III - adi

 1 cana ulei

1 cana zahar

1 cana apa

1 plic praf de copt

 ~ 750 g faina 

uleiul, zaharul si apa se pun la fiert, dupa ce dau in clocot se mai lasa sa fiarba pentru 2 - 3 minute

se lasa la racorit, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt (daca este necesar se mai adauga faina)

se rad merele

intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se intinde foaia



se adauga gris, scortisoara, zahar vanilinat


merele stoarse


gris, scortisoara, zaha vanilinat


ultima foaie de aluat


se coace placinta la 180 grade timp de 30 - 45 minute (pana trece testul cu scobitoarea)



mucenici moldovenesti - jamila

 a la jamila recepie

225 ml lapte

1 praf sare

115 g zahar

25 ml ulei

2 oua

1 esenta vanilie

coaja de la o lamaie

500 g faina

1 plic drojdie uscata


se pun ingredientele in masina de facut paine si se seteaza pe programul "aluat"


intre timp se prepara siropul

150 ml apa

75 g zahar

1 esenta lamaie

coaja de la o portocala (portocala se curata cu aparatul de curatat cartofi)


se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba 2 - 3 minute, din momentul in care a inceput sa clocoteasca

se opreste focul, se adauga esentade vanilie si coaja de portocala


cand a terminat masina de dospit, se scoate aluatul si se formeaza mucenicii

se pun in tava coperita cu hartie de copt

se mai lasa la dopsit 30 minute

se ung cu oua si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute

se lasa sa se raceasca si se toarna peste ei siropul caldut

se lasa 15 minute sa se insiropeze bine, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata

ciorba de burta (prefiarta si congelata)

 a la savori urbane recepie

Ingrediente

1 kg oase de vita

2 kg burta congelata (eu am avut o caserola de 500 g burta prefiarta congelata)

3 foi de dafin (optional - unii nu le pun)

1 lingura mare de boabe de piper negru

4 L apa rece (+ completare la nevoie)

4 lingurite rase de sare

Pentru final:

1 morcov mare ras fin calit cu 1 lingura de ulei (se adauga la final)

15 catei de usturoi (zdrobiti)

6 galbenusuri

400 ml smantana lichida pentru gatit (30% grasime)

Pentru servit:

otet, ardei iuti, paine


Am pus oasele in oala sub presiune impreuna cu 4 l de apa rece, 4 ligurite de sare, 1 lingura de boabe de piper si 3 foi de dafin

Cand a fost gata, am scos presiunea din oala, am strecurat zeama si am mutat-o in alta oala. Am adaugat burta prefiarta si am pus la fiert.

Cat timp fierbea ciorba, am ras morcovul si calit. Apoi l-am pus in oala si am lasat sa fiarba. Intre timp, am curatat usturoiul, l-am zdrobit si l-am amestecat cu 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus in oala.

Dupa ce a fiert bine burta, am oprit focul.

Separat, am amestecat galbenusurile cu smantana si am adaugat treptat zeama din oala (6 polonice in total) amestecand incontinuu. Cand am terminat, am rasturnat amestecul in oala


my world by mika


ciorba de perisoare

 a la helena recepie

Avem nevoie de:

  • morcov
  • pastranac
  • radacina de patrunjel
  • ardei
  • ceapa
  • zeama de varza
  • sare
  • piper

Pentru perisoare

  • 500 g carne tocata (amestec vita si porc)
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • marar
  • patrunjel (verde sau uscat)
  • sare
  • piper

Se pun la calit ceapa si restul legumelor (de data aceasta congelate) si am adaugat putina apa.



Cand sunt aproape fierte...

  ... se adauga mai multa apa, se lasa sa fiarba si se pregatesc perisoarele









Se pun perisoarele si se lasa sa fiarba

Cand este aproape gata, se adauga zeama de varza si se mai da in cateva clocote

 Mie imi place ciorba aceasta cu leustean....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA