placinta cu mere III - adi

 1 cana ulei

1 cana zahar

1 cana apa

1 plic praf de copt

 ~ 750 g faina 

uleiul, zaharul si apa se pun la fiert, dupa ce dau in clocot se mai lasa sa fiarba pentru 2 - 3 minute

se lasa la racorit, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt (daca este necesar se mai adauga faina)

se rad merele

intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se intinde foaia



se adauga gris, scortisoara, zahar vanilinat


merele stoarse


gris, scortisoara, zaha vanilinat


ultima foaie de aluat


se coace placinta la 180 grade timp de 30 - 45 minute (pana trece testul cu scobitoarea)



mucenici moldovenesti - jamila

 a la jamila recepie

225 ml lapte

1 praf sare

115 g zahar

25 ml ulei

2 oua

1 esenta vanilie

coaja de la o lamaie

500 g faina

1 plic drojdie uscata


se pun ingredientele in masina de facut paine si se seteaza pe programul "aluat"


intre timp se prepara siropul

150 ml apa

75 g zahar

1 esenta lamaie

coaja de la o portocala (portocala se curata cu aparatul de curatat cartofi)


se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba 2 - 3 minute, din momentul in care a inceput sa clocoteasca

se opreste focul, se adauga esentade vanilie si coaja de portocala


cand a terminat masina de dospit, se scoate aluatul si se formeaza mucenicii

se pun in tava coperita cu hartie de copt

se mai lasa la dopsit 30 minute

se ung cu oua si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute

se lasa sa se raceasca si se toarna peste ei siropul caldut

se lasa 15 minute sa se insiropeze bine, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA