rosii coapte bine
ardei
cateva tije de telina + frunze
sare
zahar
piper
se spala rosiile, se taie in patru si se indeparteaza partea verde
bucatile de rosii se prin masina speciala pentru a separa pulpa de coji si seminte
se spala ardeiul si tijele de telina, se
curata, se scot semintele si se taie in bucati groase
pulpa de rosii,
ardeiul si telina se pun intr-o oala incapatoare, la foc moderat, la fiert
se
fierbe fara capac si se lasa pe foc pana se reduce aproximativ la jumatate
se indeparteaza ardeiul si telina
se condimenteaza doar la sfarsit, pentru ca
bulionul sa-si pastreze culoarea frumoasa
bulionul se toarna fierbinte in sticlele
sterilizate (calde) si se inchid cu dop cu filet, sau ca pe vremea bunicii
cu celofan si hîrtie
reteta de baza pentru prepararea
bulionului de rosii este simpla si se poate folosi in foarte multe feluri. se
poate savura pur, sau cu vodca, cuburi de gheata si o tija de telina ca Longdrink - mai bine cunoscut sub
denumirea de Bloody Mary. bineinteles ca bulionul de rosii se poate folosi si ca
baza la sosuri delicioase, supe, pizza, paste fainoase etc.