cascaval pane


cascaval
ou
faina
pesmet
sare

se taie casvacalul in felii groase de 1 cm



se dau feliile prin faina amestecata cu ou



apoi prin ou amestecat cu pesmet



se prajesc in ulei incins la foc mic



gata prajit



"termita mancacioasa"



sectiune



sectiunea "termitei"

efectele berii asupra sanatatii

efectele unui consum moderat de bere asupra sanatatii



berea este o bautura naturala, in al carei continut se regasesc minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante, cu o multime de insusiri legate de starea de bine a organismului.
cercetarile arata ca berea, consumata in cantitati moderate (consum moderat inseamna: la barbati: 1-3 pahare/zi, iar la femei: 1-2 pahare/zi), are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare, diabet sau osteoporoza.
dintre mineralele continute de bere, potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului, dar si un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
berea contine putin calciu si este bogata in magneziu, care ajuta la protejarea impotriva pietrelor la fiere si rinichi. acesta poate fi unul din motivele pentru care se recomanda consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
cantintati mici de "flori" din hamei sunt folosite la conservarea si aromarea berii. berea este singura sursa semnificativa de hamei din dieta, prin urmare toate efectele benefice ale acestuia sunt specifice berii. numeroase studii au aratat ca flavonoidele din hamei ar avea potentialul de a proteja impotriva unor boli. de exemplu, ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer, ar putea avea efecte pozitive asupra oaselor, ar putea reduce riscul de diabet, imbunatati nivelul colesterolului bun si ajuta in lupta impotriva obezitatii.
berea are si un important efect terapeutic, fiind o bautura relaxanta ce poate elimina stresul si poate crea o stare generala de bine.

peste crocant

pentru 4 portii

1 kg file de peste
300 g faina
200 ml bere
1 lingura ulei de masline
3 galbenusuri
3 albusuri
sare
piper
nuscoara

se taie pestele in fasii de 1,5 cm
fasiile de peste se sareaza, pipereaza si se dau prin 150 g faina

aluat:

restul de faina se aseaza intr-un castron
berea se toarna treptat, apoi se adauga uleiul si galbenusurile
se adauga sare, piper si nucsoara
la final se inglobeaza albusurile batute spuma
fasiile de peste se tavalesc prin aluat si se prajesc in ulei
se servesc fierbinti

sos bechamel

1 lingura unt
1 lingurita faina
100 ml lapte
100 ml supa de legume
sare
piper
nucsoara
parmezan ras

se topeste untul intr-o craticioara si se adauga faina
se caleste, amestecand
se toarna laptele si supa si se lasa sa dea intr-un clocot
se reduce focul la nivelul mijlociu si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand
se condimenteza cu sare, piper si nucsoara

pui gratinat cu lamaie

pentru 4 portii

1 catel usturoi
1 ceapa frantuzeasca
2 ardei iuti verzi murati
2 linguri ulei de masline
3 linguri suc de lamaie
sare
piper
500 g file de piept de pui
3 linguri parmezan ras

se toaca usturoiul, ceapa si ardeiul iute
se amesteca impreuna cu uleiul si 2 linguri suc de lamaie
se sareaza si se pipereaza
se taie bucati carnea si se aseaza in aceasta marinata
se amesteca si se aseaza intr-o forma de sufleu unsa
se incinge ciptorul la 200 grade
se prepara un sos bechamel
in sosul bechamel se adauga 1 lingura suc de lamaie si parmezanul ras
se toarna sosul bechamel peste carnea de pui din forma si se coace totul la cuptorul incins timp de cca 30 minute
se scoate apio din cuptor si se condimenteaza cu piper proaspat rasnit
se orneaza cu verdeata

ceapa frantuzeasca





creme brulee



pentru 6 portii

250 ml lapte
250 ml frisca
1 baton vanilie
3 oua
2 galbenusuri
75 g zahar
6 lingurite zahar brun








laptele, frisca si batonul de vanilie se incalzesc



ouale, galbenusurile si zaharul se bat



se inglobeaza ouale in laptele cu vanilie



se toarna in 6 forme termorezistente care se pun in bain-marie si se lasa sa se coaca cca 30 minute in cuptorul incins la 200 grade



se scoate crema si se lasa sa se raceasca
inainte de servire se presara pe fiecare portie cate 1 lingurita zahar brun si se lasa sa se caramelizeze pe gratarul incins

inghetata de lamaie

200 g zahar
2 lamai
45 ml apa tonica
2 linguri gin
frunze de menta pentru decor

se dizolva zaharul in 450 ml apa, pe foc potrivit, amestecand continuu
se adauga sucul de lamaie si se mai fierbe 5 minute
se raceste, se strecoara si se amesteca apoi cu apa tonica si ginul
se da la congelator intr-o caserola mare
se serveste cu coaja rasa de lamaie si ornata cu frunze de menta

inghetata de caramel


500 ml lapte
5 galbenusuri
120 g zahar

caramel:
4 linguri de zahar
3 linguri de apa
1 lingura unt

se pune laptele la fiert, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul
se ia laptele de pe foc, se strecoara si se adauga treptat peste galbenusuri amestecand continuu
se pune iar pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba
separat, se prepara caramel;ul in baie de abur, amestecand cele 3 ingrediente, apoi se adauga peste crema
se amesteca bine si se pune la congelator

inghetata cu ciocolata

150 g zahar
3 oua
1/2 l lapte
100 g alune
2 batoane ciocolata rasa

ouale intregi, zaharul si laptele se bat cu telul 3 minute, apoi se pune vasul pe baie de abur si se amesteca pana se ingroasa crema
se toarna intr-o caserola si se baga la congelator
inainte de servire, ciocolata rasa se topeste la foc mic, iar siropul se toarna peste inghetata
se presara deasupra alunele maruntite si, eventual, se acopera cu frisca

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA