fursecuri cu lamaie

 a la consanzenele gatesc recepie 




 

130 g zahar

coaja de la 1 lamaie

70 g unt topit

2 oua 

1 fiola esenta de vanilie

sucul de la o lamaie 

350 g faina

1 lingurita praf de copt

pentru ornat: 60 g zahar + 50 g zahar pudra


se freca zaharul cu coaja de lamaie (eu am folosit esenta de lamaie)

se adauga zeama de lamaie


untul topit


ouale


faina se amesteca cu praful de copt sau se adauga peste compozite




se acopera aluatul obtinut cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 2 ore 

se formeaza bilute de aluat care se dau prin zahar si apoi prin zahar pudra

se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pana crapa





pui cacciatore

 600 - 800 g pulpe superioare de pui dezosate

1 ceapa mare taiata solzi


2 - 3 catei de usturoi feliati

1 ardei gras taiat fasii

1 cutie rosii cuburi

150 ml vin rosu sec

1 mana masline

1 lingura capere (optional)

1 lingurita oregano

2 linguri ulei de masline

sare si piper dupa gust

patrunjel verde tocat




se condimenteaza carnea cu sare si piper

se rumeneste intr-o tigaie pe toate partile 5 - 7 minute

se scoate carnea si se soteaza legumele, incepand cu ceapa si usturoiul, dupa 2-3 minute se adauga ardeiul, pana se inmoaie usor



se pune puiul inapoi in tigaie

se toarna vinul, se lasa sa fiarba 2 minute sa se evapore alcoolul


se adauga rosiile cuburi, maslinele, caperele si ierburile


la foc mic, acoperit, se fierbe 25-30 minute pana scade si puiul este fraged


se drege de sare si piper, ierburi

se presara patrunjelul verde tocat

PrintFriendly

Print Friendly and PDF

IOANA nu te vom uita NICIODATA