piftele de cartofi


400 g cartofi
2 fire ceapa verde (sau 1/2 ceapa medie)
1/2 ardei rosu
4 catei de usturoi
1 morcov
1 ou
sare
piper
patrunjel
4 linguri faina
cartofii se fierb si se dau prin masina de tocat carne


se aduga restul ingredientelor si se framanta bine






se unge cu ulei o tava si apoi se pune hartie de copt
se formeaza piftelele si se baga la cuptor la 180 grade


dupa 20 minute se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 20 - 25 minute

tort 32nd birthday



Tort cu blat pandispan si blat crocantcrema ganachespuma de ciocolata alba, insiropat cu sirop de zahar ars imbracat in pasta de zahar si decoratiuni din ciocolata














observatii personale: nu am fost foarte incantata de blatul crocant. a fost prima si ultima data cand il fac. crema ganache a fost facuta dintr-o ciocolata amaruie cu crema de menta si una cu lapte. a iesit o crema...hmmmmmm...divina :)



sirop de zahar ars



cel mai bun sirop pentru prajituri si torturi :)


6 linguri de zahar
1 pahar de apa

se pune zaharul intr-un vas metalic (nesmaltuit si nici teflonat; de preferat de inox) si se lasa sa se topeasca






ATENTIE: tot secretul este sa nu ardeti zaharul...adica sa nu apara bule negre si fum


cand incepe sa se topeasca, se misca vasul ca la floricele



cand tot zaharul este topit, se pune un pahar de apa si se lasa sa fiarba bine



oua de ciocolata


ciocolata alba
ciocolata cu lapte
jumatati de oua kinder
se ung oualele cu putin ulei, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie pentru a se lua surplusul de ulei


se topeste ciocolata alba si se ung jumatatile de ou folosind degetele


se umple oul cu ciocolata cu lapte (topita in prealabil), apoi se da la frigider pana se intareste ciocolata


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA