zacusca de vinete
5 kg vinete
5 kg rosii
5 kg ardei gogosar / capia
2 kg ceapa
2 kg morcov
1,5 l ulei
se coc vinetele
se dau prin masina de tocat carne toate legumele
se pun la fiert 2 ore
fierbinte se pune in borcane si se sterilizeaza
radacinoase pentru iarna
1 kg radacina de patrunjel
1 kg morcov
1 kg pastarnac
1 kg telina
se dau prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie
se sareaza si se tin pana a doua zi
se storc bine si se pun in borcane
deasupra borcanului se pune o aspirina pisata sau putina sare
1 kg morcov
1 kg pastarnac
1 kg telina
se dau prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie
se sareaza si se tin pana a doua zi
se storc bine si se pun in borcane
deasupra borcanului se pune o aspirina pisata sau putina sare
zacusca de ghebe
5 kg ghebe
5 kg ardei
5 kg rosii
2 kg ceapa
2 kg morcovi
1,5 l ulei
sare
ghebele se fierb si apoi se dau prin masina de tocat carne impreuna cu toate legumele
se pun la foc pana scad
se pune in borcane si se sterilizeaza
5 kg ardei
5 kg rosii
2 kg ceapa
2 kg morcovi
1,5 l ulei
sare
ghebele se fierb si apoi se dau prin masina de tocat carne impreuna cu toate legumele
se pun la foc pana scad
se pune in borcane si se sterilizeaza
nessebar / bulgaria 2009
In ultima saptamana din august am plecat la mare...biletul l-am luat de pe www.booking.com
Am avut cazare intr-un apartament cu 1 camera la Panorama Beach Apartments**** din Nessebar - Bulgaria. De luni de la ora 14 (cand am ajuns) pana duminica la ora 9 (am plecat mai devreme; aveam platit pana la ora 12) am platatit pe apartament 190 euro (2 adulti si un copil de 2 ani).
In fata hotelului era un parc in care gaseai 3 zone amenajate pentru copii.
Despre hotel pot spune ca era foarte curat si foarte frumos, amplasat foarte aproape de centru vechi al orasului si la numai 5-10 minute de plaja (timpul depindea de cheful piciului de a merge).
Plaja era curata, lata, cu nisip fin, sezlonguri - 7 leva/zi - umbrelute - 7 leva/zi
ca ajungi la apa adanca trebuia sa mergi cel putin 50 m in larg; geamandurile erau amplasate cam la 50 m in larg si apa imi ajungea pana la genunchi (eu am cam 1,60 m inaltime). in zona plajei erau taverne langa taverne pentru toate gusturile si toate "buzunarele". Noi am mancat doar de trei ori in oras: prima data la o taverna din centrul vechi (44 leva = salata de fructe de mare + bere + 2 portii de piept de pui la gratar cu cartofi prajiti + apa plata), a doua oara la o taverna de pe plaja (14 leva = pizza + bere + orez cu bilute de pui) si a treia oara la restaurantul hotelului (18 leva = risotto cu fructe de mare + bere + piept de pui cu cartofi prajiti + tort). In rest gateam in camera, care era dotata cu tot ce aveam nevoie: fierbator de apa, prajitor de paine, plita electrica cu 2 ochiuri, cuptor electric, masina de spalat rufe, frigider, farfurii, cani, pahare, vase de gatit, vase de depozitat, tacamuri, masina de calcat, masa de calcat, etc. Singurele incoveninete au fost faptul ca a trebuit sa cumpar detergent de vase si burete si detergent de rufe. Plus ca nu ne-au dat saci de gunoi...noroc ca faceam cumparaturi si aveam pungi suficiente.
La baie am avut dus, fara cadita, si tot nisipul se ducea in toata baia si apoi luat pe picioare il duceam in camera. Am avut inclusiv matura cu faras, mop si uscator de rufe - pe balcon. Tot pe balcon am avut si o masa rotunda cu scaune.
Parcarea se platea (8 leva/zi si am folosit o parcare privata si pazita din apropierea hotelului).
Pentru distractii: pe faleza circula un trenulet din zona centrului vechi pana in sunny beach; tot pe faleza era un minipatinoar; tot pe faleza era un parc de distractii.
Si acum poze
zona de joaca pentru copii
in camera
in orasul vechi
intrarea in orasul vechi
trenuletul nessebar - sunny beach - nessebar
pe plaja
piscinele si barul hotelului
Am avut cazare intr-un apartament cu 1 camera la Panorama Beach Apartments**** din Nessebar - Bulgaria. De luni de la ora 14 (cand am ajuns) pana duminica la ora 9 (am plecat mai devreme; aveam platit pana la ora 12) am platatit pe apartament 190 euro (2 adulti si un copil de 2 ani).
In fata hotelului era un parc in care gaseai 3 zone amenajate pentru copii.
Despre hotel pot spune ca era foarte curat si foarte frumos, amplasat foarte aproape de centru vechi al orasului si la numai 5-10 minute de plaja (timpul depindea de cheful piciului de a merge).
Plaja era curata, lata, cu nisip fin, sezlonguri - 7 leva/zi - umbrelute - 7 leva/zi
ca ajungi la apa adanca trebuia sa mergi cel putin 50 m in larg; geamandurile erau amplasate cam la 50 m in larg si apa imi ajungea pana la genunchi (eu am cam 1,60 m inaltime). in zona plajei erau taverne langa taverne pentru toate gusturile si toate "buzunarele". Noi am mancat doar de trei ori in oras: prima data la o taverna din centrul vechi (44 leva = salata de fructe de mare + bere + 2 portii de piept de pui la gratar cu cartofi prajiti + apa plata), a doua oara la o taverna de pe plaja (14 leva = pizza + bere + orez cu bilute de pui) si a treia oara la restaurantul hotelului (18 leva = risotto cu fructe de mare + bere + piept de pui cu cartofi prajiti + tort). In rest gateam in camera, care era dotata cu tot ce aveam nevoie: fierbator de apa, prajitor de paine, plita electrica cu 2 ochiuri, cuptor electric, masina de spalat rufe, frigider, farfurii, cani, pahare, vase de gatit, vase de depozitat, tacamuri, masina de calcat, masa de calcat, etc. Singurele incoveninete au fost faptul ca a trebuit sa cumpar detergent de vase si burete si detergent de rufe. Plus ca nu ne-au dat saci de gunoi...noroc ca faceam cumparaturi si aveam pungi suficiente.
La baie am avut dus, fara cadita, si tot nisipul se ducea in toata baia si apoi luat pe picioare il duceam in camera. Am avut inclusiv matura cu faras, mop si uscator de rufe - pe balcon. Tot pe balcon am avut si o masa rotunda cu scaune.
Parcarea se platea (8 leva/zi si am folosit o parcare privata si pazita din apropierea hotelului).
Pentru distractii: pe faleza circula un trenulet din zona centrului vechi pana in sunny beach; tot pe faleza era un minipatinoar; tot pe faleza era un parc de distractii.
Si acum poze
zona de joaca pentru copii
in camera
in orasul vechi
intrarea in orasul vechi
trenuletul nessebar - sunny beach - nessebar
pe plaja
piscinele si barul hotelului
oua umplute cu ciuperci
12 oua
250 g ciuperci
2 linguri creme fraiche
1 lingurita mustar
1 ceapa nu asa mare
sare
piper
cateva frunze de patrunjel
putin ulei de masline
se toca ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline
se adauga ciupercile spalate si taiate bucatele
se lasa pana scade sucul pe care il lasa ciupercile
spre sfarsit se adauga si patrunjelul tocat fin, nu trebuie lasate la rumenit
se dau la racit
dupa ce se racesc, se toaca cu robotul, nu chiar foarte marunt, dar se pot face si pasta
intre timp se pun ouale la fiert
se lasa sa fiarba pana sunt tari
se curata de coaja si se taie in jumatati pe lungime
galbenusurile se scot si se adauga la ciupercile tocate
se amesteca cele 2 linguri de creme fraiche cu 1 lingurita de mustar si se toarna peste ciuperci
se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca bine
250 g ciuperci
2 linguri creme fraiche
1 lingurita mustar
1 ceapa nu asa mare
sare
piper
cateva frunze de patrunjel
putin ulei de masline
se toca ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline
se adauga ciupercile spalate si taiate bucatele
se lasa pana scade sucul pe care il lasa ciupercile
spre sfarsit se adauga si patrunjelul tocat fin, nu trebuie lasate la rumenit
se dau la racit
dupa ce se racesc, se toaca cu robotul, nu chiar foarte marunt, dar se pot face si pasta
intre timp se pun ouale la fiert
se lasa sa fiarba pana sunt tari
se curata de coaja si se taie in jumatati pe lungime
galbenusurile se scot si se adauga la ciupercile tocate
se amesteca cele 2 linguri de creme fraiche cu 1 lingurita de mustar si se toarna peste ciuperci
se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca bine
ketchup
3 kg rosii
12 ardei capia
4 gogosari
2 teline medii
4 ardei iuti
250 g ulei
250 g zahar
1 pahar (200 ml) otet
rosiile se dau prin separator
ardeii, gogosarii si telina se dau prin masina de tocat carne
ardeiul iute se taie in sferturi
se pun toate la fiert
cand se ingroasa, se adauga condimente dupa gust
asa fierbinte se pune in sticle si se sterilizeaza aprox. 15 minute
Abonați-vă la:
Postări (Atom)