a la savori urbane recepie
- 750 g limba de vita fiarta cu zarzavat pentru supe (morcovi, patrunjel, pastarnac, telina)
- sare, piper boabe, o ceapa
se pun toate la fiert in oala sub presiune si se fierb timp de 50 minute
Sos de rosii cu masline:
- 1 ceapa mare tocata
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
- 150 ml vin rosu
- 400 g rosii in conserva
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- 200 g masline negre fara samburi
- 2 felii de lamaie
- 2-3 cesti de supa (in care a fiert limba) sau apa fierbinte
- o mana de patrunjel verde tocat
se caleste ceapa cu un praf de sare
cand devine sticloasa se stinge cu vinul rosu, se adauga usturoiul si se lasa sa fiarba bine, pana se evapora alcoolul
se adauga rosiile si 3 cesti din supa in care a fiert limba
se amesteca totul bine si se asezoneaza cu piper negru macinat si foaia de dafin
se aduce la punctul de fierbere si se mai lasa sa clocoteasca incet inca 30 minute
dupa cele 30 minute, se adauga maslinele si lamaia
se mai lasa cateva minute sa clocoteasca (daca este necesar se mai adauga supa)
se adauga limba taiata felii si se mai lasa la clocotit, incet, inca 20 minute
se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat