cu seminte de in si susan
figurine necomestibile pentru torturi
alba ca zapada & cei 7 pitici
trenulet (suport pentru lumanarele)
mos craciun
rudolph in sania mosului
roti pentru masina
ciocolata de casa
pe Cristin@ pot spune ca o cunosc. ne-am "cunoscut" pe blogul ei, posibil si pe al meu, dar sigur ne-am cunoscut pe forum.
pe 19 martie, Cristin@ nu a mai tinut cont ca cine intra pe blogul ei poate saliva si poate strica calculatorul, nu a tinut cont de cei care sunt la dieta, nu a tinut cont de gravidutele care pot vedea aceasta postare si pot suferii pofte suplimentare, nu a tinut cont ca poza ei poate provoca pofte ca la gravidute si a postat o fotografie ... dar va las pe voi sa o apreciati
pe 19 martie, Cristin@ nu a mai tinut cont ca cine intra pe blogul ei poate saliva si poate strica calculatorul, nu a tinut cont de cei care sunt la dieta, nu a tinut cont de gravidutele care pot vedea aceasta postare si pot suferii pofte suplimentare, nu a tinut cont ca poza ei poate provoca pofte ca la gravidute si a postat o fotografie ... dar va las pe voi sa o apreciati
pai, dupa ce vezi minunatia asta de ciocolata, cum sa mai traiesti fara sa vrei sa o gusti, cum sa-ti faci treburile zilnice cand papilele tale gustative "tipa" dupa ea? credeti ca am facut altceva? nu. am dus copilul la gradi, am venit acasa, l-am imbracat pe cel mic (dupa ce a servit lapticul de dimineata) si am plecat la alimentara sa luam unt. si m-am apucat sa fac minunatia de ciocolata.
300 g zahar
125 ml apa
300 g lapte praf
50 g cacao
150 g unt
100 g alune de padure prajite
esenta de rom
zaharul si apa se fierb intr-un vas cu fundul mai gros
se adauga cacaoa si se mai da in cateva clocote, dupa care se opreste focul si se adauga untul
se adauga esenta de rom si laptele praf, amestecandu-se bine cu un tel
se unge un vas yena (28 x 18 cm) cu unt si se toarna compozitia, netezind-o cu o spatula
eu am pus folie alimentara pe fundul unei tavi
se da la rece pentru cateva ore (aici nu mai am poza, pentru ca degetele ma "mancau" sa deschid frigiderul, iar papilele "tipau" dupa o bucatica, apoi inca una, si inca una...pana sa-mi satur papilele, am descoperit cu stupoare ca nu mai aveam ce fotografia)
si acum, spuneti voi: nu am avut dreptate? nu merita Cristin@ un premiu pentru aceasta reteta? si fotografia...ea a fost cea care m-a determinat sa incerc reteta. pacat ca nu am si eu o poza cu produsul finit, dar promit sa mai fac inca o data reteta si atunci, poate poate corup o bucatica sa devina vedeta unei sedinte foto. ramane de vazut ;)
si acum, spuneti voi: nu am avut dreptate? nu merita Cristin@ un premiu pentru aceasta reteta? si fotografia...ea a fost cea care m-a determinat sa incerc reteta. pacat ca nu am si eu o poza cu produsul finit, dar promit sa mai fac inca o data reteta si atunci, poate poate corup o bucatica sa devina vedeta unei sedinte foto. ramane de vazut ;)
mulaje pentru pasta de zahar
le am de la calendarul de avent de la Craciunul trecut
model de craciun
phineas & ferb
papusile muppets
mulaje pentru borduri
sirag de perle
"nimicurile" din sertarele din bucatarie
feliatoarele de oua
feliatorul de mere
cleste pentru aperitive (cel mare) & cleste pentru gheata (cel mic)
taietoare de pizza
aparate pentru curatat legumele si (cel crem) peste
cutite pentru branza (cel cu maner de lemn este de la Click pentru femei)
cupe pentru inghetata
deschizator de conserve
spargator de nuci & presa de usturoi
timer pentru fierberea oualelor si "batul" pentru mujdei de usturoi
lingurita (care are mai putin cu 10 ani decat mine; e de la fabrica de gemuri, se scoate mijlocul fructelor taiate in jumatati sau sferturi ;))
set de pensule si paleta pentru colorarea pastei de zahar
set de decupatoare pentru aperitive
storcator de citrice (se insuruba in fruct si se stoarce zeama)
cutite pentru decorarea aperitivelor (primul este o spirala pentru castravete, al doilea pentru rosii si fructe)
ciocanul pentru snitele
rola pentru aluat
forma pentru ornarea torturilor - plus curtea de arges - 7 lei
forma pentru cuburi de gheata - carrefour pitesti - 4 lei
razatoare
sticle pentru insiropat torturile
discuri pentru ornare
cripci pentru ornarea si nivelarea cremelor pe tort (si pentru frisca)
scraper wilton
suportul pentru "pui pe sticla" (luat de la un magazin 3.80 lei)
carioci pentru pasta de zahar
creioane cu glazura de la Dr. Oetker
crimp (ondulat, inimioara si bile)
pensule (cele rosii sunt din silicon de la o prietena draga mie - Elena, cea alba este din plastic)
spatule (cele albastre din silicon - tot de la Elena)
linguri de lemn
seturi pentru salate
teluri
spumiera
polonic pentru paste si "pisatorul" pentru piure
separator de oua
Abonați-vă la:
Postări (Atom)