blat negresa - dora


5 oua
200 g zahar
200 ml ulei
150 ml apa
250 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao

se separa albusurile de galbenusuri
galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune uleiul treptat pana se formeaza o maioneza "dulce"
se adauga apa, compozitia va deveni destul de lichida dar nu va alarmati!
dupa ce se pune apa, se mai mixeaza ~ 2 minute
intr-un castron se amesteca faina cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga la galbenusuri, putin cate putin (va fi acum o compozitie usor vartoasa)
separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!) pana devine omogena
se coace la foc mic spre mijlociu pana cand scobitoarea iese curata - cam peste 45 minute

madeira cake


200 g unt
200 g zahar pudra
4 oua
200 g faina
10 g praf de copt
3 linguri lapte

se mixeaza untul cu zaharul pana se deschide la culoare si devine pufos
se adauga pe rand oualele, mixand dupa fiecare adaugare
se adauga faina cu praful de copt
se incorporeaza laptele
se coace ~ 1 ora in tava rotunda (20 cm)

blat cu nuca

a la amalia recepie

4 oua
250 g zahar
10 linguri apa
160 g nuca macinata
140 g faina
20 g cacao
1 praf de copt

se freaca galbenusurile cu zaharul



se adauga apa, cate o lingura pana se obtine o crema
separat se amesteca faina cu nuca macinata, cacao, praful de copt si se adauga cate o lingura peste amestecul de galbenusuri
se bat albusurile spuma tare si se adauga amestecand cu o paleta, peste compozitia de mai sus


se coace in cuptorul preincalzit, in tava rotunda de 26 cm timp de 25 de minute, pana trece proba cu scobitoarea
idee de utilizare: se insiropeaza cu sirop de zahar ars cu esenta de rom si se poate umple cu crema de mascarpone si crema ganache de ciocolata cu lapte

tort "sticla de vin"

 

 am doi prieteni, sot si sotie, care sunt si vecinii mei si care sunt nascuti amandoi in luna octombrie, la 1 saptamana distanta unul de celalalt. si cum tin mult la amandoi, m-am gandit sa le fac un tort, iar anul acesta florin va fii castigatorul: va primi un tort sticla de vin. inspiratia mi-a venit dupa ce am studiat putin forumul kuharka.ru. sursa de inspiratie


tortul este tort maresal imbracat in ciocolata si pasta de zahar. sticla este facuta din salam de biscuiti, imbracata in pasta de zahar.












crema cu iaurt de fructe

500 g iaurt de fructe
100 g zahar pudra
250 ml frisca lichida
1 plic gelatina

iaurtul se amesteca bine cu zaharul





mie imi place acesta marca de iaurt, se gaseste in kaufland si este 6 lei / 400 g, dar foarte buuuuuun la gust. se poate folosi orice aroma doriti.



se bate frisca (nu foarte tare)


se adauga iaurtul peste frisca (atentie ca se mai intareste frisca)


se adauga gelatina topita peste amestecul de frisca si iaurt


eu folosesc gelatina in foi de la dr. Oetker. mi se pare mai usor de folosi decat granulele


si crema gata de folosit la tort


tort "corabia piratilor"


pe 13 spetembrie e ziua de nastere a lui stefi, iar pe 27 septembrie este a lui luca. la fel ca si anul trecut, anul acesta i-am serbat pe 29 septembrie. marea mea dilema a fost tortul. am preferat sa-l fac eu (mai ales ca acum am mai mult timp la dispozitie). si cum "are mama doi baieti cucuieti", m-am gandit sa le fac un tort corabie de pirati. dar partea proasta a fost faptul ca imi trebuia o tava dreptunghiulara si cum eu nu aveam asa ceva in dotare am comandat la bbsuperimport.com o tava dreptunghiulara 9 x 13 x 2 inch in care am montat tortul.

asta a iesit



observatii personale:

1. cel mai bine e sa fac tortul tort si sa modelez ceva deasupra.

2. cum noua nu ne place RKT-ul, m-am gandit la salamul de biscuiti.












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA