Pagini

premiu de primavara

am primit acest premiu de la lili. multumesc lili ca te-ai gandit la mine si mi-ai daruit acest premiu.




il dau si eu mai departe


bucataria turceasca
casa mea - muj dum
clipe dulci si parfumate
gabriela's blog
happy blogging
livia's kitchen
si tuturor celor care imi urmaresc blogul.

prajitura "regina maria"

blat pandispan din 6 oua + 6 linguri zahar + 6 linguri faina

crema

4 galbenusuri
300 g zahar pudra
100 ml lapte
3 linguri cu varf de faina

se fierb toate pe baie de abur pana se obtine o compozitie ca smantana
cand s-a racit, se pune compozitia peste un pachet de margarina frecat bine

bezea

4 albusuri
240 g zahar
2 picaturi otet
1 farfurie adanca cu nuca macinata

se bat albusurile bine, se adauga zaharul, otetul si  nuca

ansamblare

blat / crema / bezea / crema / nuca macinata (cum eu nu sunt fan nuca, am renuntat la ultimul strat de crema si nuca)

HRISTOS A INVIAT!


In zi de sarbatoare
Cand clopotele bat
Lumanari aprinse cu sufletul curat
Sa spunem impreuna
HRISTOS A INVIAT!

oua rosii - metoda "hartie creponata"



se spala bine ouale


se pun la fiert


se scot pe servetele de bucatarie sa se usuce


se taie hartie creponata de diverse culori in fasii


intr-un vas se pune otet de 9 grade
se ia cate o fasie de hartie si se inmoaie in otet, apoi se stoarce si se infasoara oul cu ea
se pun cat mai multe fasii, pentru o colorare cat mai frumoasa
cand s-au terminat ouale, se lasa cam 1-2 minute, apoi se scot din acest "ambalaj"
se dau cu ulei pentru luciu si se sterg cu un servatele pentru a lua surplusul de ulei





amandina

blat

6 oua + 3 albusuri
30 ml apa rece
200 g zahar
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina

se freaca galbenusurile cu uleiul




albusurile se bat spuma cu zaharul si apa


se amesteca apoi galbenusurile cu albusurile, se adauga cacao si faina




se coace in tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina la foc potrivit


sirop

400 ml apa
200 g zahar
2 plicuri capuccino


se clocotesc de 2-3 ori, apoi se raceste
in siropul rece se pune esenta de rom dupa gust
blatul rece se insiropeaza cu siropul rece

crema

3 galbenusuri
150 g zahar farin
1 pachet rama cub
2 linguri cacao

se freaca bine pana se omogenizeaza si se face spumoasa
crema se intinde peste blatul insiropat (se pot pune si stafide in crema)
deasupra, se pune glazura de ciocolata sau o ciocolata cu lapte topita



NOTA: cele 3 albusuri care ramn de la crema se pun la blat

zi si noapte

12 linguri ulei
14 linguri zahar
14 linguri apa
18 linguri faina
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
2-3 linguri cacao
1 cana nuca macinata

se freaca uleiul cu zaharul
se adauga apa, faina, praful de copt si esenta de vanilie
se adauga nuca
tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina
se toarna jumatate din compozitie
restul compozitiei se amesteca cu cacao si se pune in tava
se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea
cand este coapta se pudreaza cu zahar

negresa de post

1 cana zahar
1 cana apa
1/2 cana ulei
4-5 linguri gem / dulceata
3 linguri cacao
1 praf de copt
2 cani faina
stafide
esenta de rom

se amesteca toate ingredientele si se pun in tava unsa cu ulei, apoi se coc la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea