Pagini
▼
piftele de cartofi
400 g cartofi
2 fire ceapa verde (sau 1/2 ceapa medie)
1/2 ardei rosu
4 catei de usturoi
1 morcov
1 ou
sare
piper
patrunjel
4 linguri faina
cartofii se fierb si se dau prin masina de tocat carne
se aduga restul ingredientelor si se framanta bine
se unge cu ulei o tava si apoi se pune hartie de copt
se formeaza piftelele si se baga la cuptor la 180 grade
dupa 20 minute se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 20 - 25 minute
tort 32nd birthday
Tort cu blat pandispan si blat crocant, crema ganache, spuma de ciocolata alba, insiropat cu sirop de zahar ars imbracat in pasta de zahar si decoratiuni din ciocolata
observatii personale: nu am fost foarte incantata de blatul crocant. a fost prima si ultima data cand il fac. crema ganache a fost facuta dintr-o ciocolata amaruie cu crema de menta si una cu lapte. a iesit o crema...hmmmmmm...divina :)
sirop de zahar ars
cel mai bun sirop pentru prajituri si torturi :)
6 linguri de zahar
1 pahar de apa
se pune zaharul intr-un vas metalic (nesmaltuit si nici teflonat; de preferat de inox) si se lasa sa se topeasca
ATENTIE: tot secretul este sa nu ardeti zaharul...adica sa nu apara bule negre si fum
cand incepe sa se topeasca, se misca vasul ca la floricele
tort printesa
idei de ornare a torturilor printesa (acoperite cu pasta de zahar sau gum paste), preluate de pe net
oua de ciocolata
ciocolata alba
ciocolata cu lapte
jumatati de oua kinder
se ung oualele cu putin ulei, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie pentru a se lua surplusul de ulei
se topeste ciocolata alba si se ung jumatatile de ou folosind degetele
se umple oul cu ciocolata cu lapte (topita in prealabil), apoi se da la frigider pana se intareste ciocolata