joi, 2 decembrie 2010

pasta de zahar

pentru ca am tot vazut torturi extraordinar de frumoase imbracate in pasta de zahar, m-am hotarat sa incerc si eu. dar mi se pare foarte incomoda partea cu comandatul pastei gata facuta pe site-uri distrubuitoare de produse wilton. si spun foarte incomoda, deoarece am gasit o firma la care raportul calitate - cantitate - pret este ok, dar livratul ajunge chiar si la 1/4 din valoare produsului.
tot cautand retete pentru a face eu pasta de zahar si tot incercandu-le (vezi gum paste cu marshmallows) am descoperit site-ul doamnei veronica, care pe langa faptul ca este o experta in decorarea torturilor, este si foarte draguta si imparte cu toata lumea secretele decorarii unui tort.
multumesc pe aceasta cale doamnei viorica pentru o reteta foarte simpla si economica. garantez reusita daca se respecta cu strictete instructiunile si gramajul.


2 TBSP miere de salcam
5 g gelatina
60 ml apa sau 1/4 cup apa
50 g ulei palmier
50 g amidon alimentar
600 g zahar pudra DIAMANT


zaharul pudra se cerne si se mai rasneste inca o data
se pune apa calda intr-un vas
se adauga gelatina
se adauga mierea
se lasa la hidratat, apoi se pune pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba
dupa ce s-a dizolvat bine gelatina si mierea s-a topit, se pune uleiul de palmier
se amesteca ca sa devina fluid si se lasa la racit
se pune in vasul de mixer, se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra
se amesteca incet cu o spatula de silicon pana la omogenizarea si racirea completa a compozitiei





Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA

MY FAVOURITE BLOGS