Pagini

zebra cheesecake

 a la kokin recepie



blat

400 g biscuiti

300 g unt topit

Se maruntesc biscuitii

Se toate untul ai se adauga peste biscuiti

Se pune in forma si se da la frigider pana pregătim crema




crema

1000 ml frisca

600 g crema Philadelphia

200 g lapte condensat


200 g Nutella

Se bate frisca

Se adauga crema de branza Philadelphia



Se imparte compozitia in 2 parti egale: in o prima se adauga laptele condensat , iar in a doua se adauga Nutella



Se scoate forma de la frigider si se adauga alternativ cate o parte din fiecare compozitie pana se termina compozitia



Se pune la frigider pentru 1 ora

Se scoate si se orneaza dupa plac



fursecuri cu lamaie

 a la consanzenele gatesc recepie 




 

130 g zahar

coaja de la 1 lamaie

70 g unt topit

2 oua 

1 fiola esenta de vanilie

sucul de la o lamaie 

350 g faina

1 lingurita praf de copt

pentru ornat: 60 g zahar + 50 g zahar pudra


se freca zaharul cu coaja de lamaie (eu am folosit esenta de lamaie)

se adauga zeama de lamaie


untul topit


ouale


faina se amesteca cu praful de copt sau se adauga peste compozite




se acopera aluatul obtinut cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 2 ore 

se formeaza bilute de aluat care se dau prin zahar si apoi prin zahar pudra

se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pana crapa





pui cacciatore

 600 - 800 g pulpe superioare de pui dezosate

1 ceapa mare taiata solzi


2 - 3 catei de usturoi feliati

1 ardei gras taiat fasii

1 cutie rosii cuburi

150 ml vin rosu sec

1 mana masline

1 lingura capere (optional)

1 lingurita oregano

2 linguri ulei de masline

sare si piper dupa gust

patrunjel verde tocat




se condimenteaza carnea cu sare si piper

se rumeneste intr-o tigaie pe toate partile 5 - 7 minute

se scoate carnea si se soteaza legumele, incepand cu ceapa si usturoiul, dupa 2-3 minute se adauga ardeiul, pana se inmoaie usor



se pune puiul inapoi in tigaie

se toarna vinul, se lasa sa fiarba 2 minute sa se evapore alcoolul


se adauga rosiile cuburi, maslinele, caperele si ierburile


la foc mic, acoperit, se fierbe 25-30 minute pana scade si puiul este fraged


se drege de sare si piper, ierburi

se presara patrunjelul verde tocat