este Sfanta sarbatoare Pascala....toata lumea pregateste mielul: se face ciorba, drobul, friptura....aaaa, friptura....mare dilema de la an la an. eu una m-am saturat sa mananc in fiecare an aceeasi friptura: friptura de miel la cuptor. anu acesta, si datorita faptului ca am primit in dar un vas roman, m-am hotarat sa fac marinata de miel.
intr-un vas incapator, am pus carnea pe care am presarat-o cu sare si condimente pentru friptura, am impanat-o cu catei de usturoi, am presarat peste ierburi de provence, boabe de piper negru, am adaugat 1/2 l vin rose si 2 1/2 cani de apa, am acoperit bine, bine vasul si l-am pus la frigider. seara, am intors carnea (am avut 2 bucati mari de miel, mai bine zis, pulpele din spate) ca sa fie marinata bine si am lasat vasul la frigider pana a doua zi.
dimineata, la 6, am pus vasul roman intr-un lighean, l-am umplut cu apa, am pus capacul la vas - intors invers - pe care l-am umplut cu apa, apoi pe langa vas am turnat apa pana l-am acoperit bine. dupa 4 ore, am scos vasul din apa, marinata din frigder si am transferat marinata din bol in vasul roman. am acoperit vasul si l-am dat la cuptor. am tinut marinata cam 2 ore la cuptor la 180 grade.
marinata, inchisa in vasul ud....
marinata este gata. trebuie pusa in farfurii si servita cu pofta...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu