50 ml apa
200 g zahar
200 g faina alba
se bate bine pana se intoarce bolul si ele nu curg
se adauga galbenusurile
peste compozitia de mai sus se adauga faina cernuta in prealabil (cu miscari lente, de jos in sus, atent se omogenizeaza totul)
daca se doreste sa se faca pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - se adauga in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri
se pune aluatul de pandispan in tava si se niveleaza atent
se lasa la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea
200 g zahar
200 g faina alba
albusurile si apa se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul
se bate bine pana se intoarce bolul si ele nu curg
se adauga galbenusurile
peste compozitia de mai sus se adauga faina cernuta in prealabil (cu miscari lente, de jos in sus, atent se omogenizeaza totul)
daca se doreste sa se faca pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - se adauga in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri
se pune o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care se va coace pandispanul (26 - 28cm); peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie
se pune aluatul de pandispan in tava si se niveleaza atent
se lasa la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu