efectele unui consum moderat de bere asupra sanatatiiberea este o bautura naturala, in al carei continut se regasesc minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante, cu o multime de insusiri legate de starea de bine a organismului.
cercetarile arata ca berea, consumata in cantitati moderate (consum moderat inseamna: la barbati: 1-3 pahare/zi, iar la femei: 1-2 pahare/zi), are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare, diabet sau osteoporoza.
dintre mineralele continute de bere, potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului, dar si un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
berea contine putin calciu si este bogata in magneziu, care ajuta la protejarea impotriva pietrelor la fiere si rinichi. acesta poate fi unul din motivele pentru care se recomanda consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
cantintati mici de "flori" din hamei sunt folosite la conservarea si aromarea berii. berea este singura sursa semnificativa de hamei din dieta, prin urmare toate efectele benefice ale acestuia sunt specifice berii. numeroase studii au aratat ca flavonoidele din hamei ar avea potentialul de a proteja impotriva unor boli. de exemplu, ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer, ar putea avea efecte pozitive asupra oaselor, ar putea reduce riscul de diabet, imbunatati nivelul colesterolului bun si ajuta in lupta impotriva obezitatii.
berea are si un important efect terapeutic, fiind o bautura relaxanta ce poate elimina stresul si poate crea o stare generala de bine.