500 g faina
25 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
150 grame zahar
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1 cana lapte caldut
3 linguri ulei
un varf de sare
coaja de la o lamaie
se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc
drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit
se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele pana iese un aluat moale
se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios
se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul
se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita
se taie apoi in fasii inguste
formele - cilindri - se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele
se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform
se mai lasa putin la odihnit pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara
se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc
se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu