panna cotta
1. panna cotta cu vanilie
1/2 l smantana (eu am folosit Dorna rosie)
1/2 l lapte
200 g zahar pudra
32 g gelatina
laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba
gelatina se pune la inmuiat in apa rece
cand s-a umflat se pune la topit in laptele caldut
daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste
in alt vas se pune smantana cu zaharul pudra la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul
se amesteca continutul celor doua vase si se varsa compozitia obtinuta in forma
se pune cateva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider
se poate orna apoi in mod traditional cu caramel, daca alegeti acesta, trebuie unsa forma cu caramel inainte de a varsa compozitia, dar asupra reusitei eu nu garantez pentru ca nu l-am facut niciodata cu caramel
am pus o lingurita zeama de dulceata de cirese
se poate manca simpla sau decorata cu dulceata sau siropuri de fructe
2. panna cotta cu cafea
1/2 l smantana (eu am folosit Dorna rosie)
1/2 l lapte
200 g zahar brun
32 g gelatina
cafea rece
laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba
gelatina se pune la inmuiat in cafeaua rece
cand s-a umflat se pune la topit in laptele caldut
daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste
in alt vas se pune smantana cu zaharul la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul
se amesteca continutul celor doua vase si se varsa compozitia obtinuta in forma unsa cu ulei vegetal (ulei de cocos)
se pune cateva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider
am procedat ca la reteta de panna cotta simpla, in care am adaugat 2 linguri cafea neindulcita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu