ciorba de burta (prefiarta si congelata)

 a la savori urbane recepie

Ingrediente

1 kg oase de vita

2 kg burta congelata (eu am avut o caserola de 500 g burta prefiarta congelata)

3 foi de dafin (optional - unii nu le pun)

1 lingura mare de boabe de piper negru

4 L apa rece (+ completare la nevoie)

4 lingurite rase de sare

Pentru final:

1 morcov mare ras fin calit cu 1 lingura de ulei (se adauga la final)

15 catei de usturoi (zdrobiti)

6 galbenusuri

400 ml smantana lichida pentru gatit (30% grasime)

Pentru servit:

otet, ardei iuti, paine


Am pus oasele in oala sub presiune impreuna cu 4 l de apa rece, 4 ligurite de sare, 1 lingura de boabe de piper si 3 foi de dafin

Cand a fost gata, am scos presiunea din oala, am strecurat zeama si am mutat-o in alta oala. Am adaugat burta prefiarta si am pus la fiert.

Cat timp fierbea ciorba, am ras morcovul si calit. Apoi l-am pus in oala si am lasat sa fiarba. Intre timp, am curatat usturoiul, l-am zdrobit si l-am amestecat cu 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus in oala.

Dupa ce a fiert bine burta, am oprit focul.

Separat, am amestecat galbenusurile cu smantana si am adaugat treptat zeama din oala (6 polonice in total) amestecand incontinuu. Cand am terminat, am rasturnat amestecul in oala


my world by mika


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA