blat negresa - dora


5 oua
200 g zahar
200 ml ulei
150 ml apa
250 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao

se separa albusurile de galbenusuri
galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune uleiul treptat pana se formeaza o maioneza "dulce"
se adauga apa, compozitia va deveni destul de lichida dar nu va alarmati!
dupa ce se pune apa, se mai mixeaza ~ 2 minute
intr-un castron se amesteca faina cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga la galbenusuri, putin cate putin (va fi acum o compozitie usor vartoasa)
separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!) pana devine omogena
se coace la foc mic spre mijlociu pana cand scobitoarea iese curata - cam peste 45 minute

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA