am obiceiul ca in fiecarezi sa intru pe blogul meu si sa vad ce au mai gatit fetele din lista mea de bloguri preferate. acum cateva zile, intrand ca de obicei sa verific bucatele altora, am gasit pe blogul Cristinei reteta de pavlova. si cum ma incanta tot ce tine de bezele si capsuni, am dat fuga la piata si mi-am cumparat capsuni. si iata reteta mea de pavlaova, adaptata gustului meu:
6
350 g zahar
1 lingurita otet
2 lingurite amidon
200 ml frisca
1 kg capsuni
albusurile se bat spuma
se adauga zaharul si se continua mixarea pana ce acesta se topeste
se adauga otetul si amidonul si se mixeaza pana se incorporeaza bine
tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt pe care se deseneaza in prealabil un cerc
cu ajutorul unei spatule se pune bezeaua in cerc, iar cu posh-ul se fac tepi pe margine
se da la cuptor sa se coace - usuce (usa sa fie intredeschisa) timp de 75 minute
din 500 g de capsuni se face un piure care se amesteca cu frisca batuta bine
se pune acest piure in mijlocul blatului de bezea (racit) iar deasupra se pun capsuni intregi
asta este Pavlova mea, sper sa va placa
nu am pus capsuni multe, deoarece alunecau din cauza piureului de fructe si frisca. ca sa fiu sigura ca nu mi se "imprastie" frisca atunci cand tai prajitura, am adaugat un plic de gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.