articol preluat de pe gustos.ro
Ce inseamna sa sotezi?
“Sauter” inseamna, in limba franceza, “a sari”. Motivul pentru care tehnica se numeste precum acest verb este ca, atunci cand sotezi, produsele din tigaie nu trebuie sa “stea locului” mult timp, ci trebuie agitate si plimbate prin tigaie pana sunt gata.
Care e diferenta dintre sotare si prajire?
Ambele se realizeaza intr-o tigaie in care se pune ulei, unt sau grasime. Totusi, cand prajesti ceva, adaugi mai mult ulei si preparatul trebuie intors doar de 2-3 ori, pana este gata. Cand sotezi, alimentele din tigaie trebuie miscate constant, cu ajutorul unei palete. Fie ca le arunci usor in aer, fie ca le plimbi prin tigaie, esentialul e sa nu le lasi sa se odihneasca deloc! De asemenea, cand sotezi, adaugi mai putin ulei decat la prajit (preparatul din tigaie trebuie sa fie cam pana la jumatate in ulei).