peste alb
3-4 cepe potrivite
6 castraveti murati in otet (medii)
suc de rosii
1/2 pahar vin alb dulce sau demidulce
2 lingurite mustar
sare
piper
cimbru
se ia pestele, se spala, se curata de solzi si se taie bucati. se pune o oala cu apa la foc

dupa ce apa da in cateva clocote, se stinge focul si se pun bucatile de peste si se lasa 10 minute cu capacul pus.
in acest timp, se caleste ceapa cu castravetii murati

se adauga suc de rosii si vinul indoit cu apa si se lasa sa fiarba innabusit

se adauga mustarul si se drege de sare, piper si cimbru. se mai lasa sa dea in cateva clocote

se scoate pestele din apa si se aseaza in tava. peste peste se toarna sosul
se serveste cald cu orez fiert sau cous-cous (eu nu am mai apucat sa-i fac garnitura)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu