400 g faina
1 pachet praf de copt
220 g unt
4 galbenusuri
1 lingura smantana
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilinat
50 g nuci pisate
1/2 ceasca cu jeleu (gem de fructe)
se cerne faina cu praful de copt
se amesteca cu untul, smantana, galbenusurile, zaharul vanilinat, nucile pisate si 2 linguri de apa rece
se framanta rapid
se acopera cu folie transparenta si se da la rece 1/2 ora
se incinge cuptorul
din aluat se intinde foaie din care se taie stelute
jumatate dintre ele le lasam asa
cealalta jumatate le decupam in mijloc cu o forma de steluta mai mica
se pun in tava pe hartie pergament si se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, 10 - 12 minute
se scot din tava
se lasa la racit
se lipesc cate 2 cu jeleu (gem de fructe) si se pun pe un platou
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu