reteta o am de la o matusa. ceea ce am facut eu azi, e o reteta adusa de mama de la o prietena de-a ei...pentru ca m-a tot boscorodit la cap sa-i fac prajitura asta si pentru ca ea avea o alta reteta, am folosit reteta ei care a dat gres. am incercat sa dreg cumva crema (5 galbenusuri + 1 cana zahar + 1 cana lapte + 2 linguri faina), dar tot n-am reusit sa salvez mare lucru. crema imi curgea, blatul era mai mic decat foile...glazura nu a fost suficienta... ce mai, m-am hotarat sa o trec in categoria "incercate si...atat". ea e o prajitura buna. sfatul meu este: daca aveti reteta proprie de crema de vanilie, folositi-o cu incredere pe aceea
1 pachet foi de napolitana
glazura bicolora de la dr. oetker
blat:
5 oua (albusuri)
5 linguri de zahar
5 linguri faina
1/2 cana rahat
1/2 cana stafide
1/2 cana nuci prajite si tocate
albusurile se bat spuma
se adauga zaharul si apoi faina
se adauga rahatul, nucile si stafidele
intr-o tava tapetata se toarna compozitia de mai sus si se coace
crema:
5 oua (galbenusuri)
1 cana zahar
1 cana nuca de cocos
1 pachet margarina (rama sau delma)
galbenusurile se fierb pe baie de abur cu zaharul pana se ingroasa
se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos
se lasa sa se raceasca
cand s-a racit, se amesteca cu margarina
ansamblare:
foaie de napolitana
crema
blat
crema
foaie de napolitana
glazura
O cat imi place prazitura asta e una din favoritele familiei mele e delicioasa.Iti urez o seara cat mai placuta.
RăspundețiȘtergerenela, ma bucur ca-ti place. sper ca nu ai avut nicio "aventura" de genul asta in prepararea ei.
RăspundețiȘtergeremerci, dar seara a fost compromisa total de nereusita acestei prajituri.
si tie iti urez o seara placuta