cornete sau cosulete pentru inghetata

4 albusuri
140 g zahar pudra
70 g faina

albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
cand s-a format spuma tare se adauga si faina
spuma rezultata se intinde intr-un strat subtire pe dosul tavii, si se da la copt in cuptorul mediu incalzit si se lasa la copt pana va avea o culoare galbui deschis (asta in doar cateva minute)
se coace pe dosul unei tave care initial a fost unsa bine cu unt si tapetata cu faina sau peste care s-a pus hartie de copt
dupa ce se scot din cuptor se taie fasii de 10 cm lungime si 8 cm latime
cu ajutorul unui cutit se ridica de pe tava si se invart pe un con de hartie sau pe orice altceva in functie de forma pe care dorim sa o aiba cornetul
se dau rapid jos de pe forma pentru ca se intaresc foarte repede
in cazul in care s-a intarit foaia de cornet se pune inapoi la cuptor
la caldura, foaia se va inmuia din nou
e bine sa se lucreze cu cuptorul deschis, in acest fel tot timpul se va avea acces usor la sursa de caldura

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA