paine impletita













500 g faina
300 ml lapte
2 oua
1 ligurita zahar
1 lingurita sare
1 plic drojdie uscata (8 gr)
50 ml ulei masline (2 linguri)
susan sau mac

se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut, se adauga si 2 - 3 linguri faina si se omogenizeaza


se lasa la dospit intr-un loc cald ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul


se adauga apoi restul de lapte si se incorporeaza


se adauga faina, zaharul, sarea, ouale (pastram un galbenus pentru uns) si uleiul
amestecam bine cu o lingura de lemn pana compozitia devine omogena


se acopera cu un prosop, si se aseaza la loc cald si se lasa sa creasca


se rastoarna aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, se framanta si se imparte in trei


se modeleaza trei suluri


se lipesc sulurile la capat, se impletesc, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul






se unge deasupra cu galbenusul de ou batut cu doua linguri de lapte si se presara cu susan sau mac, apoi se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora


Rezultatul: o paine pufoasa, extraordinar de gustoasa, cu coaja usor crocanta, o minunatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA