bulz ciobanesc

mamaliga
branza de burduf

se prepara o mamaliga mai vartoasa din apa, malai si sare
din mamaliga se face o "minge" in mijlocul careia se pune branza de burduf
se pune la cuptor sau pe jar pana devine crocanta la suprafata
branza din interior trebuie sa se topeasca

varianta tatalui meu:

intr-un castron se pune un strat de mamaliga, unul de branza, unul de mamaliga...si tot asa pana se umple castronul, dar astfel incat ultimul strat - cel de deasupra - sa fie de mamaliga
se pune in cuptor pana devine crocanta la suprafata si branza din interior se topeste

3 comentarii:

  1. bun bun bun
    se poate lasa si branza ultimul strat si sa se puna cateva oua batute deasupra
    zic io

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cristina, bulzul este ca o minge de mamaliga cu umpluturas. faptul ca tata il face in castron, pe straturi, nu-i tot una cu mamaliga la cuptor in straturi ;)

      Ștergere
  2. da stiu
    la stana aca merg imi place sa fac bulz si il pun pe plita la jar .

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA