
un alt desert care imi aminteste de copilarie si de bunica...
1 kg cartofi
faina cat cuprinde (pana se formeaza un aluat nu foarte tare, dar care nu se mai lipeste de maini)
magiun sau prune
apa cu sare
se curata cartofii de coaja, se fierb in apa cu sare si cand se racesc se dau prin masina de tocat carne

se amesteca cu faina si se framanta bine pana se tine ca un aluat


acest aluat se ruleaza si se taie in bucati

se ia fiecare bucata si se formeaza o scobitura in care se pune magiunul / pruna


se formeaza o "minge" si se pun la fiert in apa cu sare (intai se clocoteste apa, apoi se pun cate 4-5 bucati de galusti si se fierb pana se ridica la suprafata si apoi inca 2-3 minute)


cand sunt fierte se scot si scurg bine de apa
cand sunt aproape racite se dau prin pesmet amestecat cu zahar tos

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu