turta dulce

Reteta preluata de la Pasiuni Culinare

230 g unt
220 g zahar brun
370 g miere
2 oua
1 plic praf de copt
850 g faina
3 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita pudra de ghimbir
putina sare

untul, mierea si zaharul se pun pe baie de abur pana se topeaste tot zaharul
faina se amesteca cu condimentele si sarea
se adauga ouale batute si in final compozitia de pe baia de abur
se amesteca pana se obtine o pasta putin lipicioaza, dar care nu ramane pe degete
se pune pasta in folie si se lasa cateva ore la frigider
se scoate si se decupeaza cu formele de fursecuri (foaia trebuie sa aiba cam 1 cm grosime)
se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 150 grade cam 15 minute (atunci cand trec cele 15 minute, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, chiar daca par necoapte. daca se lasa mai mult in cuptor se intaresc si nu mai pot fi folosite)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA