se obtin 3,5 l
racire: 3 - 4 ore si se lasa peste noapte la rece
3 kg carne de pasare si maruntaie (fara ficat), spalate si taiate bucati sau ciocanele si varfuri de aripi, spalate
4,5 l apa
350 g ceapa, curatata si taiata sferturi
350 g morcovi, curatati si taiati rondele
1 capatana intreaga de usturoi
4 tije de telina, curatate si taiate rondele
1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalt
1 legatura mica de leustean
1 crenguta de cimbru
2 foi dafin
2 fire mari de maghiran sau oregano
3 cuisoare intregi
20 boabe de piper negru
2 bucati mari de coaja (uscata) de nucsoara
se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa, din care se opresc 150 ml
se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mis si se ia spuma
se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore, luandu-se mereu spuma
imediat dupa fierbere se strecoara, se raceste si se pune la frigider
bulionul poate fi tinut la frigider 3 zile sau poate fi congelat in recipiente etanse, carora li se pun etichete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu