intr-un vas se pune cous cous-ul si se toarna apa rece sarata - se pune la inmuiat
se amesteca cu degetele sa se ude tot si se lasa 20 minute, timp in care se amesteca din cand in cand
se pune o oala cu apa pe foc, peste se aseza o strecuratoare in care se pune cous cous-ul gata inmuiat, iar deasaupra se pune un capac sau un castron rasturnat
marginile dintre sita si oala se ermetizeaza bine cu folie de aluminiu sa nu iasa aburii pe laturi
se fierbe la aburi 15 minute dupa care se rastoarna cous cous-ul intr-un vas larg si se toarna apa rece peste el
se amesteca cu furculita ca frige si lasi 10 minute sa se odihneasca
se pune din nou cous cous-ul in strecuratoare si se fac aceeasi pasi si se mai lasa alte 10 min la aburi
apoi se rastoarna si se mai lasa sa se odihneasca
se pune iar 5 minute de data asta la aburi si cind se scoate se condimenteaza cu ulei
e gata sa il amesteci cu legumele sau cu peste, carne ....
pentru preparerea cous cous-ului, eu folosesc vase Zepter: oala, strecuratoare si capac cu termostat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu