1 pachet aluat fraged pentru pateuri
1 ou
1 lingura lapte
200g branza dulce crema (creme fraiche)
o legatura marar sau patrunjel (dupa preferinta)
putina sare
putin piper
pentru decor: felii subtiri de castravete, icre somon
fire marar sau patrunjel verde.
se infaineaza masa si se intinde o foaie de aluat
se decupeaza inimioare cu o forma de patiserie
inimioarele se impart in doua grupe, iar o parte dintre ele le-am decupat in mijloc cu o forma mai mica, tot in forma de inimioara
trebuie sa ramana o margine de minimum 3mm ca sa nu se rupa scoarta atunci cand se vor umple
se separa galbenusul si albusul de la ou, apoi se lipisc cu putin albus cate o inimioara perforata peste o inimioara compacta si se uniformizeaza putin cu un cutit marginile laterale
se porneste cuptorul pentru preincalzire, apoi se pregateste tava cu hartie de copt si se aseza in ea inimioarele
se ung marginile superioare ale inimioarelor cu galbenus frecat cu o lingura de lapte si se baga la copt
cand s-au rumenit usor, se scot si se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduc la frigider pentru 30 de minute
intre timp se pregateste crema de branza in care se introduce mararul/patrunjelul tocat, putina sare si putin piper
se scot inimioarele din frigider, se aseza pe un platou apoi se incepe umplerea cu crema de branza
se decoreaza cu cate un sfert de felie de castravete si o boaba de icre somon
am folosit compozitia in cosulete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu