pasii pe care i-am urmat atunci cand am facut tortul minge au fost:
1. am facut blatul pandispan conform retetei;
2. ca sa fac forma rotunda de minge am folosit aceasta tava speciala de copt, mai precis asamblul din stanga pozei si pentru a forma golul din interiorul mingii am folosit capacul din dreapta.
am pus aluatul in tava rotunda
tava are un semn pana unde se pune aluatul. apoi i-am pus capacul ca sa formez golul din interior
restul de aluat l-am pus in tava care seamana cu cea de pizza. acest blat l-am folosit ca sa "inchid" crema in interiorul tortului
blatul copt, dupa ce l-am scos de la cuptor
am umplut tortul cu crema, i-am pus blatul normal ca sa inchid crema in interior, am facut buttercream si am uns tortul cu el, apoi am facut din pasta de zahar alba hexagoane si din pasta de zahar colorata cu colorant praf albastru am facut pentagoanele pe care le-am lipit pe tort cu ajutorul cremei de unt.
deoarece decupatoarele au fost facute de un var, laturile nu au iesit egale (hexagonul este putin mai mare decat pemtagonul), dar nu a contat atat de mult. mi-ar fi placut sa am in instrument ceva cu care sa fac cusaturile pe fiecare petic in parte, dar nu am avut si nici nu am mai stat sa improvizez.
modelul pentru decupatoare
credeam ca este dificil sa faci un astfel de tort, dar nu este chiar asa. chiar mi-a facut placere sa lucrex la acest tort, si a mers foarte repede.
p.s. pentru cine nu are aceasta forma sau o alta forma speciala de copt, poate coace blatul intr-un bol rezistent
aceasta este forma speciala de la wilton
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu