500 g iaurt de visine
500 ml frisca
3 pliculete gelatina
500 g visine congelate sau conservate
4 linguri zahar pudra
piscoturi sau blat de tort
200 ml frisca lichida pentru decor
visinele trebuie sa fie scurse si stoarse bine
frisca se bate bine si se da la rece
gelatina se pune la muiat in apa si se lasa asa 15 minute, pe urma se pune pe foc pana se dizolva, dar sa nu fiarba, o lasam sa se raceasca un pic
se amesteca iaurtul cu zaharul
se adauga gelatina calduta
se adauga frisca si se amesteca usor
se pregateste un vas si se imbraca in folie alimentara
se captusesc peretii cu piscoturi sau blat de tort (nu se insiropeaza ca isi ia singure din crema)
se ia din compozitie 2-3 linguri si punem pe fund, se adauga un rand de 250 g visine
se pune jumatate din compozitie, iar visine (adica restul), compozitie, peste se aseaza piscoturi sau blat de tort, se strange folia si se da la rece 3-4 ore sau chiar mai mult timp
se scoate si se orneaza (se pot pune multe fructe si jeleu deasupra)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu