crema diplomat I

3 cani zahar
2 cani lapte
5 oua
1000 ml frisca
5 plicuri gelatina (Dr.Oetker)
fructe (cca. 500- 600 g fructe - cirese, piersici, ananas, mandarine, capsuni, zmeura congelata (sau proaspata daca e in sezon), piersici din conserva (sau proaspete), cirese imperiale (Kaiser) din compot, felii de mandarina (compot sau proaspete) si capsuni taiate cubulete. Toate fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama! Daca doriti puteti pune si ananas din conserva (NU proaspat pentru ca nu vi se leaga gelatina!). Atentie! Fructele exotice proaspete (kiwi, ananas, mango, papaya) contin enzime care ataca gelatina! Prin conservare (in compot) aceste enzime sunt anihilate. 
50 g coaja confiata de portocala, tocata marunt

galbenusurile se amesteca bine cu 2 cani de zahar



se adauga laptele si se pune compozitia pe foc
se tine amestecul pana se ingroasa putin, apoi se da adauga gelatina dizolvata in apa sau lapte
se mai tine pe foc pana se mai ingroasa, apoi se da la rece

frisca se bate bine



albusurile se bat spuma, se adauga 1 cana de zahar si se mai bat pana se dizolva zaharul, apoi se amesteca cu frisca si compozitia de galbenusuri



intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe
apoi se adauga compozitia de diplomat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA