Blat:
4 oua
150g zahar
120ml ulei
100ml apa
1 lingura cacao
200g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura ness
Crema
200ml cafea tare
150g zahar
100ml lapte
3 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml frisca
10g gelatina hidratata
Glazura:
600ml suc de portocale
2 plicuri budinca vanilie
Ornare:
biscuiti de petiti beure
cafea indulcita
Blat: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul cate putin, apa, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nessul. Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia de mai sus.
Crema: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul, cafeaua si laptele. Se pune crema pe foc mic pana se ingroasa putin. Se da deoparte pana se raceste complet. Rece, se amesteca cu frisca batuta si gelatina topita.
Glazura: Picurile de budinca se amesteca cu cate 3 linguri de zahar si 4 linguri de suc de portocale pentru fiecare plic de budinca. Restul de suc se fierbe, iar cand a fiert se adauga amestecul de budinca si se lasala foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna peste prajitura.
Asamblare: blat insiropat cu cafea + crema + biscuiti + glazura
Observatii persoanle: eu am folosit o tava de 30 x 33 cm. Dupa cum se poate observa, cantitatea de blat a fost suficienta, dar cea de crema si glazura ar trebui sa fie dubla pentru aceasta dimensiune.
buna, buna prajitura, Luca trebuie sa fie mandru ca are propia lui reteta de prajitura.
RăspundețiȘtergereiti dai seama ca de aceea am si facut-o. datorita numelui. ;)
Ștergere