blat negresa - dora
5 oua
200 g zahar
200 ml ulei
150 ml apa
250 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
se separa albusurile de galbenusuri
galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune uleiul treptat pana se formeaza o maioneza "dulce"
se adauga apa, compozitia va deveni destul de lichida dar nu va alarmati!
dupa ce se pune apa, se mai mixeaza ~ 2 minute
intr-un castron se amesteca faina cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga la galbenusuri, putin cate putin (va fi acum o compozitie usor vartoasa)
separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!) pana devine omogena
se coace la foc mic spre mijlociu pana cand scobitoarea iese curata - cam peste 45 minute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu