de ce oare cele mai simple lucruri par si cele mai complicate? mereu m-am intrebat asta, mai ales cand doream sa fac ceva si mi se parea complicat. ca sa ibtelegeti mai bine despre ce vorbesc, ma refer la tortul diplomat, la spaghettele carbonara si alte retete care par complicate, dar.....nu sunt deloc.
cum sunt o mare fana spaghette carbonara, m-am hotarat sa incerc si eu...iar hellena este cea care mi-a dat inspiratia...
ingredientele, si anume:
spaghette (sare si ulei pentru fiert spaghettele)
20 g unt
1 lingura ulei de masline
2 catei de usturoi (sau 3, depinde de gustul fiecaruia)
kaiser sau muschiulet afumat
oregano
2 oua
2 linguri smantana de gatit
cascaval ras
untul si uleiul se pun pe foc intr-o tigaie non aderenta
se adauga kaiserul sau muschiul afumat, si se prajeste putin
se adauga usturoiul tocat fin si oregano, se mai lasa putin pe foc, apoi se da deoparte
intr-un bol, se pun ouale si se bat bine
se adauga smantana....
....si se incorporeaza bine, bine
se rade cascavalul
in tigaia usor racorita, se adauga ouale si smantana...
...apoi cascavalul ras....
...si se amesteca bine
se fierb spaghettele in sare si ulei de masline (se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga pastele; se fierb in functie de timpul indicat pe pachet, timpul mediu de fierbere a pastelor, in general, este de 8-10 minute)
spaghetele fierte si scurse de apa se pun intr-un vas incapator...
...se adauga peste ele sosul, amestecandu-se "energic, altfel riscandu-se ca bunatatea asta de sos sa se transforme in omleta cu cascaval", cum spune hellena
pofta buna!
Felicitari! Ti-au iesit minunat!!!
RăspundețiȘtergereMerci. Si sunt si delicioase....pacat ca s-au terminat....dar mai fac eu....
Ștergere