reteta a la isabela
ingrediente
500 ml apa minerala
3 linguri zahar
1 lingurita sare
200 ml ulei
3 linguri cacao
vanilie (eu am avut esenta de lamaie)
faina cat cuprinde (~1 kg)
50 g drojdie proaspata
gem de gutui
sirop
250 g zahar
100 ml apa
vanilie (eu am pus esenta de lamaie)
se fierb 5 minute apoi se lasa la racit
se pun in masina de paine apa, sarea, zaharul, uleiul, esenta, faina si drojdia se porneste masina pe programul de framatare si dospire / aluat
CINE NU ARE MASINA DE PAINE POATE FOLOSI INDICATIILE DE LA PAINE IMPLETITA
cand este gata se scoate aluatul si se imparte in doua, o parte se mai framanta cu cacao, iar cealalta cu putina faina
se ia o parte din aluatul maro si se intindem, dandu-i-se o forma rotunda
la fel procedeaza si cu cel alb
se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute
cat sunt calde se dau prin sirop
se pot tavali si prin nuca de cocos sau pot fi presarate cu zahar brun
ce faine sunt cornulele!! si foarte bune cu dulceata de gutui sunt delicioase.
RăspundețiȘtergeremerci dian@. chiar sunt delicioase cu dulceata de gutui. dar cu rahat sunt si mai si...;)
Ștergere