si acum ca avem glazura gata, sa trecem la glazurarea tortului:
se indreapta marginile, sa fie cat mai netede (se poate folosi atat crema din interiorul tortului, cat si frisca)
se pune un gratar peste un platou ori tava care sa permita colectarea surplusului de glazura, se aseaza tortul pe gratar si cand glazura e la temperatura si consistenta perfecta, se toarna usor intai in centrul tortului, lasand sa se scurga pe margini, apoi se revine asupra marginilor si se toarna in fir subtire pentru a acoperi eventualele zone neglazurate
glazura scursa pe platou sau tava se colecteaza si se mai toarna inca un strat (s-ar putea sa fie nevoie sa o reincalziti usor usor)
se lasa sa se scurga bine, apoi se transfera tortul pe platou
sfaturile anastasiei
Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore!
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu