pentru ca am tot vazut torturi extraordinar de frumoase imbracate in pasta de zahar, m-am hotarat sa incerc si eu. dar mi se pare foarte incomoda partea cu comandatul pastei gata facuta pe site-uri distrubuitoare de produse wilton. si spun foarte incomoda, deoarece am gasit o firma la care raportul calitate - cantitate - pret este ok, dar livratul ajunge chiar si la 1/4 din valoare produsului.
tot cautand retete pentru a face eu pasta de zahar si tot incercandu-le (vezi gum paste cu marshmallows) am descoperit site-ul doamnei viorica, care pe langa faptul ca este o experta in decorarea torturilor, este si foarte draguta si imparte cu toata lumea secretele decorarii unui tort.
multumesc pe aceasta cale doamnei viorica pentru o reteta foarte simpla si economica. garantez reusita daca se respecta cu strictete instructiunile si gramajul.
2 TBSP miere de salcam
5 g gelatina
60 ml apa sau 1/4 cup apa
50 g ulei palmier
50 g amidon alimentar
600 g zahar pudra DIAMANT
zaharul pudra se cerne si se mai rasneste inca o data
se pune apa calda intr-un vas
se adauga gelatina
se adauga mierea
se lasa la hidratat, apoi se pune pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba
dupa ce s-a dizolvat bine gelatina si mierea s-a topit, se pune uleiul de palmier
se amesteca ca sa devina fluid si se lasa la racit
se pune in vasul de mixer, se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra
se amesteca incet cu o spatula de silicon pana la omogenizarea si racirea completa a compozitiei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu