a la jamila recepie
225 ml lapte
1 praf sare
115 g zahar
25 ml ulei
2 oua
1 esenta vanilie
coaja de la o lamaie
500 g faina
1 plic drojdie uscata
se pun ingredientele in masina de facut paine si se seteaza pe programul "aluat"
intre timp se prepara siropul
150 ml apa
75 g zahar
1 esenta lamaie
coaja de la o portocala (portocala se curata cu aparatul de curatat cartofi)
se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba 2 - 3 minute, din momentul in care a inceput sa clocoteasca
se opreste focul, se adauga esentade vanilie si coaja de portocala
cand a terminat masina de dospit, se scoate aluatul si se formeaza mucenicii
se pun in tava coperita cu hartie de copt
se mai lasa la dopsit 30 minute
se ung cu oua si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute
se lasa sa se raceasca si se toarna peste ei siropul caldut
se lasa 15 minute sa se insiropeze bine, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata