este post. postul craciunului. in fiecare week-end se mananca peste, dar parca m-am saturat de atata peste. am fost la cumparaturi in kaufland si niste ciuperci mi-au facut cu ochiul... erau mari, frumoase si ... apetisante. am luat o caserola si m-am gandit sa fac o ciulama. dar reteta pe care o stiu este cu lapte si nu am putut sa o prepar, doar este post. si atunci am improvizat. nu am mai pus lapte, iar apa foarte putina. si acum reteta...
500 g ciuperci champignon
2 lingurite faina
100 ml apa
4 linguri ulei
se curata ciupercile de cozi si de pielita...
... se taie in cubulete de marime potrivita...
... se pun in 4 linguri de ulei si se innabusesc...
... se fierb bine ciupercile si cand mai scade apa pe care si-o lasa, se amesteca faina cu apa intr-un vas separat si se adauga peste ciuperci si se mai lasa sa fiarba...
... se serveste calda cu mamaliguta...