crema ganache II

reteta preluata de la lissa

Pentru crema ganache de ciocolata neagra, se foloseste ciocolata si frisca in cantitati egale.
Cum procedez eu: 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie), 300ml frisca lichida; frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza. Pun cratita direct pe foc mediu, o las sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, apoi o dau deoparte pana se raceste, o pun pe urma la frigider cateva ore, de obicei fac crema cu o seara inainte. Cand e rece o bat bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa, daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.
Se pot adauga in timpul fierberii arome, nes, rom, vanilie.
 In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine.
Crema ganache de ciocolata alba se face la fel, dar cantitatea de ciocolata va fi mai mare decat cea de frisca, ex: la 300 g ciocolata - 200ml frisca.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA